Sök
  • Katrina Sjoberg

Till Alla Blomälskare

Sen jag var en liten flicka och hjälpte min mamma att sälja snittblommor på torget i Vasa har jag älskat allt som har att göra med blommor. Tidigt på morgonen steg vi upp på sommaren och trampade iväg till blomsterhandeln som mamma jobbade med. Vi lastade alla sorters blommor i stora krukor och vaser, allt i en kärra som vi skuffade flera kvarter till torget. Ofta över steniga gator (vi är nu på 50-talet). Nånstans har jag ett foto av oss då vi står på övre torget och man ser olika butiker bakom oss (mycket före Rewell Center kom).

Ibland fick jag också föra ut blommor på min cykel till olika adresser runt om i stan. Mycket ofta blev det till sjukhuset och jag fick gå in till alla avdelningar, inga problem. Så fick jag lite drickspengar av nästan alla som fick en blombukett.

Så började min kärlek till blommor!

Mera minnen nästa vecka!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Flower Power

Mitt sommarjobb med min mamma att sälja blommor på torget fortsatte under ganska många år. Jag tror att hon slutade sommarjobbet för att hon fick ett heltidsjobb som säljare i vårt nya varuhus Centru